Burrata

Waarom staat dit voorgerecht niet vaker op een menukaart bij brasseries of restaurants? Een lekker , maar vooral licht voorgerechtje dat er bij mij altijd wel ingaat!
Eens je buffelmozarella geproefd hebt, wil je niets anders meer! Zo heerlijk zacht en smaakvol, een echt topproduct. 

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 2 bollen buffelmozarella
  • gekleurde kerstomaatjes
  • 1 oranje + 1 groene tomaat  ( Ik kocht deze bij de HANOS – ja kan ook gewoon 2x coeur de boeuf in de plaats nemen)
  • basilicum olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper/zout
  • enkele zwarten olijven zonder zit.
  • optioneel : eetbare bloemetjes

 

Hoe ga je te werk?

Veel werk heb je hier niet aan, het is vooral een beetje dresseren!

Verwarm de oven voor op 100° en bak de olijven een uurtje op een ovenschaal. Nadien snij ze je in hele fijne stukjes.

Snij je teentje look in 2 en met 1 helftje wrijf je je bord een beetje in. Leg de teentjes look even in de olijfolie zodat de smaak hier ook in zit.

Snij de oranje en de groene tomaat in hele fijne plakjes en schik deze op je bord. Leg de bol buffelmozarella op je bord en schik wat halve kerstomaatjes ernaast. Strooi wat olijvencrumble over de mozarella en kruid lichtjes af met peper/zout. Werk het geheel af met de basilicum olijfolie . Ik gebruikte nog wat cresson en bieslook voor de presentatie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *