Bladerdeeghapje met kabeljauw en kreeftensaus

Jep, dit is 1 van mijn lievelingsgerechtjes! Ik at het voor de eerste keer bij mijn ouders thuis, die hun inspiratie haalden uit 1 van de colruyt kookboeken.
Echt, geweldig lekker! Als we thuis iets te vieren hebben, of er komen mensen eten, staat dit garantie op de menu!

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 -3 personen)

  • 3-4 kabeljauwfilets ( ik gebruikte er diepgevroren)
  • 2 dl kreeftensoep
  • 25 cl room
  • een handje vol garnaaltjes
  • 2 dl visbouillon  ( een half visbouillon blokje in 200 ml water)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • peper/zout
  • 1 bladerdeeghapje per persoon
  • zoveel kroketjes als je maar wenst!

 

Hoe ga je te werk?

Haal enkele uren voor je aan het gerecht begint de kabeljauwfilets uit de vriezer. Laat ze ontdooien en dep ze nadien even droog.

Verwarm de oven voor voor de kroketjes en houd rekening met de baktijd wanneer je deze inzet tijdens het koken. Je hebt ongeveer een kwartiertje nodig om de kreeftensaus te maken. De laatste 5 min zet je de bladerdeeghapjes even bij de kroketjes.

Zet een diepe pan op het vuur en doe hier de visbouillon in. Zodra deze kookt, voeg je de kabeljauwfilets toe. Na 5 minuten schep je de kabeljauw er voorzichtig uit en snijd je ze in kleine stukjes.

Zet een apart pannetje op het vuur waarin je de boter samen met de bloem smelt. Klop even goed door elkaar met een garde en voeg dan beetje bij beetje de kreeftensoep toe samen met de visbouillon. Je moet een vrij dikke saus krijgen. Voeg dan geleidelijk de room toe en kruid af naar smaak met peper en zout.

Als laatste voeg je de stukjes kabeljauwfilet toe en roer je alles goed door elkaar.

Tijd om de borden te dresseren! Werk de gevulde bladerdeeghapjes af met de garnaaltjes en you are ready to go! Ik serveerde er nog een frisse salade bij met rucola, tomaatjes en een vinaigrette.

 


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *