Smeuïge Oreo cake met witte chocolade

De feestdagen zijn weer bijna om en wat lekkers hebben we weer allemaal gegeten! Teveel om op te noemen en aan al die calorieën willen we eigenlijk ook niet meer herinnerd worden, hihi 🙂

Aangezien ik elk jaar opnieuw op kerstavond voor de desserts zorg, moet ik elke keer zien dat ik origineel uit de hoek blijf komen. Geen al te makkelijke opdracht!
Dit jaar zag ik een enorm leuke tulband cake verschijnen op Laura’s Bakery die ik niet kon weerstaan om te maken !

Ik gaf er mijn eigen touche aan ( lees, ik voegde meer chocolade toe) en het werd een topper op het kerstfeest.

Wat heb je nodig?

  • Tulbandvorm ( 23 – 25 cm )
  • 80 gr. Cacaopoeder
  • 180 gr. pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gr. zure room
  • 200 gr. bloem
  • 1 theelepel baking Soda
  • 150 gr. ongezouten roomboter
  • 450 gr. lichtbruine bastardsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 5 eieren
  • 10 witte oreo’s
  • 400 gr. witte chocolade

 

Doe de Cacaopoeder en de pure chocolade in een kom waarover je het kokend water giet. Blijf goed roeren totdat alles gesmolten is en laat het mengsel dan afkoelen tot kamertemperatuur.

Voeg nadien de zure room toe en meng goed.

In een andere kom voeg je de bloem en de baking soda samen. Neem tenslotte nog een derde kom ( ja hoor, je gaat wat afwaswerk hebben 🙂 ).

Hier doe je de boter en de suiker in samen met het vanille extract. Klop alles tot een mooi romig geheel en voeg dan de eieren toe. Voeg nu de 3 kommen samen in kom en mix tot een luchtig beslag.

Stort het beslag in een ingevette bakvorm en bak deze 60 minuten op 180°.  Ik haalde de cake direct uit de vorm nadat hij uit de oven kwam en liet hem volledig afkoelen.

Smelt dan de witte chocolade en verkruimel de witte oreo’s. Zet de taart op een rooster en laat de witte chocolade erover lopen tot heel het geheel bedekt is. Met behulp van een spatel smeer je de chocolade wat uit. Strooi er dan de oreo’s over en laat de taart enkele uren staan totdat de chocolade volledig afgekoeld is.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *