Pittig soepje van zoete aardappelen

Let it snow, let it show, let it snow… De feestdagen komen eraan en ik heb er zin in ! Stiekem kijk ik een heel jaar uit naar kerstmis.
De sfeer, de cadeautjes, de etentjes & de kerstmuziek… Maar vooral het samen zijn met vrienden en familie.

Dit soepje maakte ik vorig jaar als voorgerecht met Nieuwjaar en het was direct een succes!

Wat heb je hiervoor nodig? ( voor 4 personen)

  • pikante curry kruiden
  • Boter
  • 1 ui
  • 2 vetarme bouillonblokjes kip
  • 200 gr. wortelen
  • 550 gr. zoete aardappelen.
  • Peper en zout
  • 1 liter water

 

Hoe ga je te werk?

Snij de ui in hele fijne stukjes en fruit deze in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Snij de aardappelen en de wortelen in blokjes en voeg deze toe.
Bestrooi alles met een koffielepel curry kruiden en meng dit goed voor 2 minuten. Giet er dan, samen met de verkruimelde bouillonblokjes, een liter water bij.
Breng het geheel aan de kook gedurende een goede 20 minuten.

Mix de soep tot een glad geheel en kruid goed af met peper en zout. Vlak voor ze je wil serveren bak je de Sint-jakobsvruchten.
Doe goed wat boter in de pan en bak ze goudbruin voor 1 minuutje aan elke zijde. Dan bak je ze nog eventjes op een zacht vuurtje verder voor ongeveer 2 minuten.

Je kan ze serveren met coquilles of zoals ik dit jaar, met lekkere balletjes 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *