Bloemkool crème met traag gedroogde Serranoham

De feestdagen zijn in aantocht en het blijft soms toch wel moeilijk om origineel uit de hoek te komen met je hapjes.

Je hebt een hele menu gepland en je wilt ook niet uren in de keuken staan om enkel je hapjes te bereiden. Ze moeten dus origineel, lekker en makkelijk te maken zijn! Deze bloemkoolcrème stelt daar zeker niet in teleur!

Wat heb je nodig?

  • 400 gr. bloemkool roosjes
  • 1 sjalotje
  • 350 ml bouillon ( kip)
  • 10 cl room
  • Peper/zout + nootmuskaat
  • Enkele heel dunne plakjes serranoham

 

Hoe ga je te werk?

Snij het sjalotje fijn en fruit dit in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de bloemkool roosjes samen toe  met de bouillon en laat ongeveer 10 minuutjes koken op het vuur. Pureer dan de bloemkool tot een zachte crème en voeg de room toe. 

Het is hier heel belangrijk om goed af te kruiden op smaak. Ik deed er zeker de nodige nootmuskaat in. Je kan de crème perfect de dag op voorhand maken en nadien even opwarmen in de microgolf oven. 

De Serranoham moet 1,5 uur in de oven op 110° zodat hij lekker krokant is als je hem serveert! Zorg er dus zeker voor dat je kiest voor heel dunne sneetjes, des te krokanter het zal zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *