Appelroosjes

Appelroosjes is iets wat al héél lang op mijn persoonlijk ‘ to do’ lijstje stond, maar omdat het mij er veel te ingewikkeld uitzag heb ik steeds uitgesteld.
Nu de feestdagen eraan komen & ik een ‘spectaculair ‘ dessertje wil kunnen voorschotelen aan mijn gasten, waagde ik mij er toch maar eens aan.
En …ik kwam tot de ontdekking dat het SUPER simpel was..  Waarom heb ik dit toch zo lang uitgesteld! 

 

Wat heb je nodig voor 6 roosjes?

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 rode appels
  • Abrikozen confituur
  • kaneel ( optioneel)
  • sap van een halve citroen

 

Hoe begin je eraan?

Verwijder het klokhuis bij de appels, snij ze in 4 stukken en snij dan heel fijne sneetjes uit deze stukken. Hoe fijner de sneetjes, hoe makkelijk je ze straks zal kunnen plooien. Doe ze in een kom met lauw water en voeg het sap van een halve citroen toe. Zo voorkom je dat de appels verkleuren.
Zet de kom nadien 4-6 min in de microgolf op 900 watt. Giet het water met de appeltjes voorzichtig af in een vergiet en laat afkoelen.

 

Neem de vellen bladerdeeg en rol deze uit. Uit 1 vel bladerdeeg haalde ik drie grote rechthoekige stukken voor de roosjes.
Smeer wat abrikozen confituur uit op het stuk bladerdeeg en schik nadien de stukjes appel bovenaan naast elkaar. Je kan eventueel nog wat kaneel over de appeltjes strooien. Nadien plooi je het onderste deel om, over de stukjes appel. Nu kan je beginnen oprollen ! 

Zet de roosjes allemaal in een ingevette cupcakevorm en bak ze 13-15 minuten op 180°. Strooi er wat bloemsuiker op en je kan beginnen smullen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *