Kerstmacarons

Oh ja, ik waagde me vorig weekend nog eens aan Macarons. Ik had op voorhand ergens gelezen dat je nog steeds 25% op falen hebt bij het maken van macarons, ook al zijn ze eerder al gelukt.

Maak je dus vooral niet druk als ze wel eens mislukken, oefening baart kunst! En grote hoeveelheden van de ingrediënten in huis hebben helpt ook ! 🙂

Het basisrecept om macarons te maken vind je hier.

Wat heb je extra nodig om de macarons om te toveren in heerlijke kerst dessertjes? ( Klik op de linkjes om te zien wat ik gebruikte)

 

Hoe ga je te werk?

Volg het recept om de macarons te maken maar houd rekening met het volgende :

Omdat je geen roze, maar rode macarons wil krijgen moet je wel wat meer kleurstof gebruiken dan gewoonlijk.

Hiervoor koos ik voor poeder kleurstof i.p.v de vloeibare vorm.

Meng de kleurstof al helemaal in het begin samen met het fijn gezeefde amandelmeel en de bloemsuiker. Voor de rest blijft het recept volledig hetzelfde!

Voor de vulling doe je enkele lepels speculaaspasta in een spuitzak waarin je een kartelmondje geplaatst hebt. Spuit op alle helftjes een toefje speculaaspasta en druk ze goed aan.

Neem een stuk bakpapier en rol hier een stuk rolfondant op uit. Druk kleine kerstboompjes uit de fondant die je met behulp van de eetbare lijm op de macarons plaatst.  Leg de macarons in de ijskast en haal ze er een half uur voor het serveren uit.

Merry Christmas !

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *