Quiche met zalm en broccoli

Dit hapje doet mij echt denken aan de tijd dat ik nog bij mij ouders woonde. Toen ik meer interesse kreeg in koken was dit 1 van de eerste gerechtjes die ik maakte met hulp van de papa. Het is eigenlijk iets heel simpel, maar uiteraard super lekker! Door ze een beetje anders te serveren, krijgt het direct een meerwaarde. 

Perfect voor de feestdagen!

Wat heb je nodig voor 6 mini quiches?

  • 1 Broccoli
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 25 cl room ( ik gebruik  light room)
  • peper en zout
  • 2 vellen bladerdeeg
  • bakbonen
  • 6 Kleine Quiche vormpjes

 

Hoe ga je te werk?

Om de bodem van de quiches krokant te maken, gaan we het deeg eerst blindbakken.
Leg de vormpjes ondersteboven op het bladerdeeg. Snij met een mes een grote cirkel langs de vormpjes. ( Snij niet direct tegen de vorm, maar maak de cirkel wat groter).
I.p.v olie of boter, gebruik ik steeds een bakspray om de vormpjes in te vetten. Geloof me, dit werkt echt geweldig! Spuit dus wat bakspray in de vormpjes en druk het deeg goed aan. Maak enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork. Leg dan een stukje bakpapier in alle 6 de vormpjes en verdeel hierover de bakbonen. Dit zal voorkomen dat de vormpjes gaan rijzen in de oven. Bak het deeg 10 min op 180 °

Ondertussen, terwijl het deeg in de oven staat, kan je de broccoli al klaarmaken. Laat een ruime hoeveelheid water koken en kook de broccoli gedurende 10 min. Giet het water af en laat de broccoli even afkoelen onder wat koud water van de kraan.

Neem de vormpjes uit de oven en verwijder de bakbonen.

Pak nadien een mengkom en klop hier de eieren en de room goed door elkaar. Kruid af met peper en zout.
Verdeel de plakjes zalm over de bodem bij alle vormpjes. Houd wat opzij voor de afwerking! Neem daarna een soeplepel en verdeel het eiermengsel over de vormpjes. Als laatste verdeel je de broccoli nog over de vormpjes.

 Bak de quiches 30 min op 180 °. 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *