Héérlijke romige Vol-au-vent!

Niets zo lekker als vol-au-vent met frietjes, maar dan moet hij wel goed vers gemaakt zijn EN zonder champignons liefst 🙂

Wat heb je nodig? ( voor 6 personen)

 •  4 kipfilets
 • 1 kg gemengd gehakt
 • 1 ei
 • 6 grote eetlepels paneermeel
 • 60 gr. boter
 • 80 gr. bloem
 • een goede scheut Vermouth
 • 50 cl room
 • 2 ajuinen
 • 6 wortelen
 • 6 stengels selder
 • enkele kruidnagels
 • enkele blaadjes laurier
 • enkele takjes tijm
 • 6 bladerdeeg koekjes

 

Hoe ga je te werk?

Eerst gaan we de bouillon maken. Neem een grote, diepe soeppot en doe hier de grof gesneden ui, wortelen en selder in. Voeg nadien ook de kruiden toe ( tijm, laurier) en kruid wat af met peper en zout. Vul de pot met 3 liter water en leg de kip erbij. Kook gedurende 45 min.  Zeef dan nadien de  bouillon en zet deze even opzij.

Dan maken we de roux : smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde zodat er niets aanbrand en zodra je de geur van koekjes begint te rieken mag je er een beetje bouillon bijgieten. Roer goed door met je garde en zorg ervoor dat je geen klonters meer hebt. Beetje bij beetje ga je nu bouillon bijgieten. De bedoeling is dat je langzaam bijgiet zodat je saus tijd heeft om te binden. Ga je te snel zal je problemen ondervinden om je saus gebonden te krijgen. Als het niet goed lukt is er uiteraard nog altijd Maizena to the rescue om je een handje te helpen!   
Ik goot er ongeveer 2,5 liter bouillon in totaal bij. 

Als je saus goed gebonden is kan je nu de kip in kleine stukjes snijden en toevoegen. Om de balletjes te maken meng je het ei, de paneermeel en het gehakt in een aparte kom. Kruid het geheel af met peper en zout en rol fijne balletjes die je gaar kookt in wat water.

Voeg de balletjes en de kip toe aan de saus en werk af met de vermouth en de room. Kruid naar smaak verder af met peper en zout.

Bak de bladerdeegkoekjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking en vul deze met de romige vol-au-vent. Verse frietjes of kroketjes mogen hier natuurlijk ook niet ontbreken! Smakelijk 😉

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *