Madeleintjes

Als ik madeleintjes zie, krijg ik spontaan nostalgische gedachten.  Het was de ultieme zoete zonde op jonge leeftijd! De koekjes waren altijd afzonderlijk verpakt en dus makkelijk mee te nemen in de boekentas om nadien als 10 uurtje te verorberen.

Toen ik een tijdje geleden deze bakvorm in de kookwinkel tegenkwam, besloot ik om ze zelf te maken en die fijne gevoelens van de kindertijd opnieuw op te roepen.

 

Wat heb je nodig? ( voor 30-36 cakejes)

  • Allereerst een speciale bakvorm om deze lekkernij te maken
  • 300 gr. kristalsuiker
  • 300 gr. ongezouten roomboter
  • 300 gr. patisseriebloem
  • 12 gr. bakpoeder
  • 30 gr. vanillesuiker
  • 15 ml vanille extract
  • 6 eieren

 

Hoe ga je te werk?

Neem een mengkom en voeg hier de bloem, de suiker en het bakpoeder samen. Voeg de eieren toe en meng het geheel goed met een garde totdat je een mooi, iets wat vloeibaar, egaal deeg krijgt.

Zet een pannetje op een matig vuur en smelt hier de boter in. Laat de boter een minuutje afkoelen en voeg deze dan , samen met het vanille extract, toe aan het suiker/bloem mengsel.  Giet het deeg in een grote spuitzak zodat je de vormpjes kan gaan vullen. Het deeg is een beetje vloeibaar maar als je het even laat staan zal je zien dat het dikker wordt van substantie.

Vul de vormpjes met het deeg en zet de bakvorm ongeveer 8/10 minuutjes in de oven op 200°. 

 

De bakvorm die ik hiervoor gebruikte kan je hier vinden. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *