Taco Night ! #Verrasmettexmex

Vorige week kreeg ik eten geweldig leuk pakketje van The Insiders Benelux met allemaal verschillende Tex Mex kruiden van Santa Maria om uit te proberen. We gebruiken deze kruidenmixen al jaren thuis en zijn geweldig fan ! Ze maken je eten direct zo smaakvol zonder dat je eigenlijk veel hoeft te doen. Geweldig toch?

Vorige week schotelde ik 2 verschillende soorten taco’s voor en hier maakte ik uiteraard gebruik van de Seasoning Mix speciaal voor Taco’s.
De ongezonde versie vind je hieronder. Als je ze iets gezonder wilt maken vervang je het gehakt door kippengehakt en vul je ze met sla, tomaatjes en het gehaktmengsel.

 

Wat heb je nodig? 

  • 8 Taco schelpen
  • 600 gr. gemengd gehakt 
  • 1 blikje zoete mais
  • 2 paprika’s in fijne stukjes gesneden
  • 2 bosjes pijp ajuin in fijne ringetjes gesneden
  • 1 zakje seasoning Mix voor Taco’s
  • Geraspte cheddar ( hoeveelheid naar keuze)
  • Milde Taco saus

Hoe ga je te werk?

Zet een grote pan op een matig vuur met wat olijfolie en fruit hier de pijp ajuintjes in. Voeg de paprika stukjes toe en laat even staan.
Doe dan het gehakt erbij en bak het geheel tot er geen rauw gehakt meer overblijft. Voeg de mais toe samen met de taco kruiden , meng alles goed door elkaar en laat nog even op een matig vuurtje sudderen en kruid naar smaak nog wat af met peper en zout.

Neem een ovenschaal en plaats de taco schelpen naast elkaar. Vul ze allemaal met het gehaktmengsel en werk af met geraspte cheddar. Zet ze 5 – 10 minuutjes onder de grill in de oven op 180° zodat de kaas volledig gesmolten is. Smakelijk!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *