Parmezaan koekjes met zure room en garnalen

In knack weekend kwam ik onlangs een versie van dit hapje tegen en ik ‘ pinde’ het onmiddellijk. Het is een leuk, fris hapje dat je gasten zeker zal kunnen bekoren.

Wat heb je nodig?   ( Voor 4 koekjes)

Voor het koekje :

  • 100 gr. ongezouten roomboter
  • 100 gr. patisseriebloem
  • 100 gr. geraspte parmezaan
  • 1 ei
  • Peper/zout
  • ronde uitsteker

Je kan er +/- 10/15 koekjes uithalen, maar ik gebruikte er maar 4 en stak de andere in een koekjestrommel.

Voor de topping :

  • 125 gr. zure room
  • vers gesneden bieslook (handje vol)
  • 50 gr. garnalen
  • Cresson
  • Indien gewenst, eetbare bloemetjes 

 

Hoe ga je te werk?

Voor het deeg meng je alle ingrediënten in een kom en kneed je dit met je handen tot een mooi egaal deeg.
Neem een ovenschaal klaar die met bakpapier bekleed is.   Je kan de koekjes op 2 manieren bakken. 

Ofwel bak je het geheel in 1 stuk en snijd je er nadien rondjes uit wanneer het deeg net uit de oven komt, ofwel snijd je al rondjes uit het deeg voor je ze bakt. Weet wel dat de rondjes dan van vorm veranderen !

Bak de koekjes 10-15 min op 180°. Haal ze uit de oven wanneer je ze mooi goudbruin ziet worden.

Het is aangeraden om de koekjes maximum 3,4 uur te bakken vooraleer ze te serveren anders worden ze vrij zacht.

Meng de bieslook met de zure room en voeg hier een scheutje vers limoensap bij. Meng goed en kruid naar smaak af met peper en zout. Zet indien nodig even in de ijskast tot wanneer je ze gaat serveren.

Neem de parmezaankoekjes en beleg ze met een lepeltje van de zure room. Leg er wat garnaaltjes bovenop met wat Cresson en werk af met een bloemetje. Smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *