Zoete aardappelfrietjes met roze mayonaise

Een tijdje geleden ging ik met een bevriend koppel eten in Frank en Brut in Antwerpen. We kregen een potje met een roze zoete saus bij de frietjes waar ik helemaal door gefascineerd was. Ik bedoel.. roze saus? AWESOME !

Omdat ik niet wist waar de roze kleur vandaan kwam, ging ik op zoek op het internet. En het antwoord was.. Rode biet!

Deze groente is eigenlijk zo goed als onbekend terrein voor mij en het begon al bij de zoektocht in de winkel. Ik had snel gegoogeld ( ja, zo erg was het gesteld) hoe deze groente eruit zag, maar vond ze op het eerste gezicht nergens. Uiteindelijk vond ik een zakje voorgekookte rode bieten op sap. We leren elke dag iets bij.. 🙂

Omdat ik zot ben van zoete aardappelen koos ik dan ook om zoete aardappelfrietjes te maken.

Wat heb je nodig?

Voor de saus :

  • 1 gekookte rode biet in kleine blokjes gesneden
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Voor de zoete aardappelfrietjes : 

  • 1 grote aardappel per persoon
  • Peper, zout en paprikakruiden

Snij de aardappelen in (fijne!) frietjes en leg ze in een kom zodat je ze even kan afkruiden. Meng ze goed met wat peper, zout en paprikakruiden.
Schep 2 lepels zonnebloemolie erdoor en meng het geheel goed door elkaar.

 Bak ze 35/40 minuten p 180°. Schep ze regelmatig om tijdens het bakken.

Voor de saus doe je alles in de blender en klaar is kees!

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *