Havermoutwafels met banaan

Ik heb al een tijdje een hele doos havermout in huis en ik besloot er ( uiteindelijk) iets mee te doen. Havermout op zich is niet zo mijn ding, maar eens het ergens in een gerecht verwerkt is, vind ik het prima! 

Deze havermout wafels zijn voor mij het perfecte ontbijt op mijn thuiswerkdagen of gewoon in het weekend!

Wat heb je nodig? ( voor 8 wafels)

 

 • Een eetlepel vanille extract
 • 100 gr. havermout
 • 120 gr. patisseriebloem
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 eetlepels zonnebloem olie
 • indien gewenst, een theelepel kaneel
 • 2 eieren
 • 70 ml honing
 • 150 ml melk
 • 1 overrijpe banaan ( hoe rijper de banaan , hoe zoeter!)
 • 1 banaan om in stukjes over de wafels te dresseren.

 

Hoe ga je te werk?

Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom. ( Havermout, bloem en bakpoeder).
In een aparte kom meng je de eieren, de olie, de melk, de honing en het vanille extract. Voeg dan de inhoud van de 2 kommen samen. Snijd de overrijpe banaan in kleine stukjes en roer deze door het mengsel. Time to bake! 

Verhit het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Ik serveerde ze met stukjes banaan, wat bloemsuiker en honing.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *