Courgette Spaghetti

Het is een gerechtje dat vooral populair geworden is door de boeken van Pascale Naessens. Meerdere mensen uit mijn naaste omgeving waagden zich er al eerder aan. Ik was een beetje afwachtend aangezien ik stiekem wel héél graag spaghetti eet en dus niet zo uitkeek naar deze gezonde variant.  

Maar nu we toch zoveel mogelijk koolhydraten willen vermijden thuis, leek dit dan toch de perfecte gelegenheid om het eens te testen zodat ik toch nog ‘spaghetti’ kon eten!

Ik had natuurlijk nog geen spiraalsnijder in huis, maar dat duurde uiteraard niet lang! Mensen die mij goed kennen weten dat ik geen geduld heb, thank god for bol.com.. Ik bestelde een vrij simpele spiraalsnijder, namelijk de GEFU Spiraalsnijder. Doet wat hij moet doen, dus heb zeker niet te klagen.

Ik moet toegeven dat het totaalplaatje eigenlijk wel klopte! De courgette smaak overheerste zeker het gerecht niet en het leek wel alsof ik gewoon pasta aan het eten was! Gezond eten & het niet doorhebben, wat moet je nog meer hebben. 🙂

 

Wat heb je nodig  ( voor 2 personen)

  • 3 tot 4 kleine courgettes 
  • 300 gr. kippengehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bokaal basilicum tomatensaus of een groot blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • peper & zout
  • 2 wortelen
  • Oregano/basilicum kruiden

 

Hoe ga je te werk?

Met behulp van de spiraalsnijder, snij je de courgette in fijne slierten. Leg de slierten in een ingevette ovenschaal . Kruid het geheel af met peper en zout en schud de slierten even door elkaar zodat de olijfolie en de kruiden goed gemengd zijn.

Zet de ovenschaal gedurende +/- 15 min in de oven op 180°.

Snij de ajuin fijn en laat even in wat olijfolie sudderen op een middelmatig vuurtje. Doe de 2 uitgeperste teentjes look erbij samen met het gehakt.
Snij de wortelen en de paprika’s in fijne blokjes en doe die bij het gehakt zodra het vlees niet meer rauw is. Nadien voeg je de tomatensaus erbij en kruid je alles goed af met peper, zout, oregano en basilicum.

Decoreer het bord en werk af met wat basilicum kruiden, mmm!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *