Chocolate Chip Cookies met een Milka verrassing binnenin

Een tasje koffie en versgebakken koekjes . Of het nu voor je kindjes is of voor jezelf, deze koekjes maken iedereen blij!

 

Wat heb je nodig? ( voor 10-15 grote koekjes)

  • 3 repen Milka Oreo Chocolade
  • 250 gr. zachte roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eierdooier
  • 290 gr. bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gr. witte cassonade suiker
  • chocolade druppels

 

Hoe ga je te werk?

Neem een mengkom en klop met een mixer de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna de eierdooier en het vanille extract toe en meng goed. Voeg dan de bloem toe en kneed het mengsel met je handen totdat je een egaal mengsel krijgt.

Als laatste voeg je de chocoladedruppels toe. ( Zoveel als je wil!) Rol het deeg tot een grote bol en laat deze een uurtje rusten in de koelkast onder folie.

Wanneer het uurtje verstreken is, gaan we kleine ronde koekjes maken met het deeg. Snij de repen Milka chocolade in kleine vierkantjes. Neem een beetje deeg en wikkel dit rond de chocolade. Let op dat je geen chocolade meer kan zien! Maak zoveel balletjes als je kan! Leg ze nog even een kwartiertje in de ijskast alvorens je ze gaat bakken.

Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg er per keer telkens 6 koekjes op. Druk de bolletjes plat en bak de koekjes 13-16 minuten op 180°. Let op! Je kan beter met 2 bakplaten werken want de koekjes zijn nog heel breekbaar wanneer ze net uit de oven komen! 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *