Chocolade Cupcakes met een Nutella topping

Valt het op dat ik naar Disneyland geweest ben? Ik heb deze prachtige pralinnetjes meegebracht en ik kon niet wachten om er iets leuks mee te doen!
Het lijkt ook al eeuwen geleden dat ik nog eens cupcakes gemaakt heb, dus vond ik het hoog tijd om hier nog eens verandering in te brengen.

Deze chocolade cupcakes zijn echt de moeite om te maken! Ze zijn heel zacht en smeuïg en je kan ze bovendien enkele daagjes bewaren en ze verliezen hun smeuïgheid niet! 

Wat heb je nodig? ( voor 24 cupcakes)

  • 250 ml warm water
  • 250 ml volle melk
  • 130 ml zonnebloem olie
  • 2 eieren
  • 250 gr. zelfrijzende bloem
  • 90 gr. Cacaopoeder
  • 420 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr. pure chocolade ( liefst een goede chocolade zoals côte d’or)

 

Voor de topping : ( Om 24 cupcakes rijkelijk te besmeren)

  • 500 gr. mascarpone
  • 240 gr. nutella
  • 100 gr. poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 lepels Cacao

 

Hoe ga je te werk?

Neem een mengkom en voeg de bloem, het cacaopoeder en de suiker samen. Meng dit goed met een garde.

Voeg daarna de zonnebloemolie, de eieren, het water en de melk toe aan het mengsel.

Als laatste snijd je de chocolade in fijne stukjes en voeg je dit toe aan de rest. Meng alles nog eens goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 ° en bak de cupcakes +/- 15/17 min. Laat ze afkoelen en je kan ( als je wil) beginnen aan de topping!

 

Voor de topping doe je alle ingrediënten samen in de mengkom en klop je het met een mixer tot een mooi egaal mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak ( indien gewenst met een gekarteld spuitmondje) en spuit mooie toefjes op de cupcakes.

Als je de cupcakes pas de dag nadien gaat serveren kan je ze best bewaren in een afgesloten doos en pas de dag nadien de topping aanbrengen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *