Heerlijk stukje chocolade taart

Wie is er nu niet gek op een lekker stukje chocoladetaart bij de koffie? Chocolade addicts zullen me 100 % gelijk geven!
Deze taart is tevens zo simpel om te maken dat je hem gegarandeerd meer dan 1 keer zal maken ! 😉

 

Wat heb je nodig?

  • 330 gr. pure chocolade
  • 250 gr. roomboter
  • 170 gr. suiker
  • 5 grote eieren of 6 kleintjes
  • 1 theelepel vanille extract.
  • 80 gr. bloem
  • bloemsuiker voor de afwerking
  • Ik gebruikte een bakvorm met een diameter van 28 cm. ( voorzien van een losse bodem)

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven alvast voor op 180 °. Ik heb de bakvorm enkel ingespoten met mijn bakspray en de taart kwam perfect los.
In een klein pannetje laat je de chocolade samen met de boter smelten. Je kan dit ook au-bain-marie doen, maar ik heb het mengsel gewoon op een laag vuurtje laten smelten.

In een mengkom klop je ondertussen de eieren los samen met de suiker en het vanille extract. Voeg hier het chocolademengsel aan toe en meng alles goed door elkaar. Als laatste spatel je de bloem erdoor. 

Giet het mengsel in de taartvorm en zet deze 25 minuutjes in de oven. Haal de taart nadien uit de vorm en laat volledig afkoelen. 

Bestrooi de taart met bloemsuiker en het genieten kan beginnen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *