Courgette mousse met garnaaltjes

Ik ben al volop aan het zoeken naar aperitief hapjes om te serveren met de feestdagen. ( Ja, ik kijk nu al uit naar kerstmis).

Deze courgettemousse komt zeker in aanmerking!
Het belangrijkste is dat je niet te lang in de keuken moet staan als je gasten er zijn. Deze mousse kan je perfect s’morgens voorbereiden, even opwarmen in de namiddag, en het enige wat je dan nog hoeft te doen is dresseren! P-e-r-f-e-c-t !

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • wat verse bieslook
  • 2 eetlepels mascarpone
  • peper/zout
  • een handje garnalen

 

Hoe ga je te werk?

Fruit de gesnipperde sjalot en het teentje look aan in wat olijfolie. Snij de courgette in kleine stukjes en voeg na 2 minuten toe.
Voeg een beetje water toe ( 2-4 eetlepels) en laat het geheel 10 minuutjes stoven. Voeg genoeg peper en zout toe en mix alles fijn tot een gladde mousse. 
Snijd enkele takjes bieslook fijn en meng dit met de courgettemousse. Nadien  ( als de mousse wat afgekoeld is) voeg je de mascarpone toe. Proef en kruid verder af naar smaak. 

Serveer direct in kleine kommetjes met wat garnalen en bieslookstengels.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *