Zoete aardappel spirelli met kip en een tomaten-courgette saus

Vorige zomer kocht ik een Spiraal snijdertje aan waar ik laaiend enthousiast over was.  (GEFU Spirelli Spiraalsnijder). Het was niet zo’n dure aankoop en courgette spaghetti maken werd echt een piece of cake.  Ik vind het ook zo lekker dat het wekelijks op de menukaart hier staat!

Maar wat kan je met zo’n spiraal snijder nog allemaal doen? Ik zag wel eens zoete aardappel slierten passeren op Pinterest dus probeerde ik het zelf ook eens. Omdat zoete aardappelen vrij hard zijn, was dit een moeilijke opdracht met de spiraalsnijder die ik aangekocht heb. Maar waar een wil is , is een weg, dus uiteindelijk boekte ik wel resultaat ! 

Je kan dus best zorgen dat je een goede , stevige spiraalsnijder in huis hebt, of gewoon wat mannelijke kracht inschakelen 😉

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 8 zoete aardappelen. ( Ik heb er 2 grote per persoon gerekend maar let erop dat er vrij veel verloren gaat door er spirelli van te maken)
  • 4 kippenfilets
  • 1 courgette
  • 1 bokaal passata
  • 2 teentjes look
  • Wat verse basilicum

 

Hoe ga je te werk?

Begin eerst met het moeilijkste werk. Schil de zoete aardappelen en draai er spirelli slierten van. Die bak je in wat olijfolie 8-10 min op een zacht vuurtje in een wok pan. Kruid tijdens het bakken wat af met peper en zout. Zorg ervoor dat de slierten niet aanbranden, dus draai ze regelmatig om!

De kipfilets snijd je in kleine stukjes en bak je in een pan goudbruin. Kruid ook goed af met peper en zout en eventueel wat droge  basilicum.

In een ander pannetje fruit je de look aan in olijfolie. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de look.  Voeg dan de kippenblokjes en de passata toe.

Dresseer de bordjes met de spirelli slierten en schep een goede lepel saus hierover. Werk af met verse basilicum . Smakelijk !

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *