Fruittaartjes

Ondertussen weten jullie al wel dat ik niet echt zo’n zoetebek ben. Maar dat is natuurlijk heel vervelend op familiefeestjes waar er meestal wel taart voorzien wordt. 
Al die bordjes worden tegelijkertijd in de lucht geheven als de taart aangesneden wordt want iedereen wil als eerste bediend worden.  Als ze mijn kant opkijken en ik ‘ nee danku ‘ zeg, dan krijg je direct al die bezorgde blikken en de bijpassende vragen : ‘ Voel je je wel goed?’ ‘ Toch niet ziek aan het worden éh?’.

Omdat ik die lastige situaties wil vermijden, vraag ik op voorhand of ze geen klein aardbeientaartje voor mij willen voorzien omdat dat het enige is dat ik nog wel oké vind. Geen zware chocolade taarten of biscuit taarten voor mij.

Ik maakte ze dit weekend zelf en ik moet zeggen dat het niet bij deze ene keer zal blijven 🙂

 

Wat heb je nodig voor de deeg? ( 10-12 taartjes)


– 1,5 zakje vanillesuiker

– 180 gr. boter
– 150 gr. blonde cassonadesuiker
– 1 ei
– 280 gr.bloem
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 kleine lepels bakpoeder

 

Wat heb je nodig voor de banketbakkersroom?

-1,2 liter volle melk
– 200 gr. suiker
– 2 vanille stokjes
– 50 gr. Maizena
– 10 eierdooiers

 

Hoe ga je te werk?

Ik heb eerst de banketbakkersroom gemaakt zodat deze eventjes in de ijskast kon afkoelen.

Pak een mengkom en mix de eierdooiers samen met de suiker totdat je een licht en luchtig mengsel krijgt. Nadien zeef je de maizena erdoor.
Ondertussen zet je een pot op het vuur en laat je de melk wat opwarmen. Neem de vanillestokjes en schraap de zaadjes eruit. Die doe je dan bij de melk.
Neem de pot van het vuur en laat deze even wat afkoelen. Giet dan het mengsel over het ei/suiker mengsel en roer goed met een garde.
Giet dan het volledige mengsel terug in de pot die je op het vuur had gezet. De bedoeling is dat je het vuur nu wat hoger zet en het mengsel goed laat inkoken totdat het dik genoeg wordt.

Let op, blijf heel de tijd goed roeren met je garde in de pot want het brand héél snel aan! 🙂 Zodra je merkt dat het mengsel goed dik is neem je de pot van het vuur. Ik heb dit in een mengkom gegoten en een stukje folie op het mengsel gelegd zodat er geen velletje over kan komen. Die pot mag een paar uur in de ijskast!

Dan is het tijd voor de bodempjes! Ik gebruikte hiervoor mijn mini quiche vormpjes.
Meng de suiker, het ei en de boter in een mengkom.
Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen.
Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast.

Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodempjes gaan bakken. Neem steeds een klein stukje deeg en rol dit uit, op een met bloem bestrooid werkblad. Ik spoot mijn vormpjes in met bakspray ( werkt fantastisch!). Leg het deeg in het vormpje en druk het goed aan tegen de randen. Het te veel aan deeg neem je weg. De vormpjes bak je in 13 min op 180 °.

Laat ze eventjes afkoelen en nadien ben je klaar om ze te gaan decoreren! Vul ze met de heerlijke banketbakkersroom en leg er fruit naar keuze op.

Als je met bananen werkt, zorg er dan wel voor dat je er wat citroensap over doet zodat ze hun mooie kleur behouden.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *