Bladerdeeghapjes met appel, brie en honing

Elke keer ik gasten heb probeer ik nieuwe hapjes te verzinnen. ( of mijn inspiratie te zoeken op Pinterest). Het blijft een uitdaging maar de zoektocht vind ik al even spannend dan de bereiding van de hapjes.
Wat vind je van deze schattige vierkantjes? Ze zijn leuk om te serveren , origineel en last bot not least , heel makkelijk om te maken!

 

Wat heb je nodig? ( voor +/- 10 kleine vierkantjes)

  • 2 rollen bladerdeeg
  • een stuk Brie. 
  • 1 jonagold appel  ( geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 10 lange bieslook stengels
  • honing
  • Een vierkante uitsteker
  • 1 geklutst ei

 

 

Hoe ga je te werk?

Je snijd vierkantjes uit het bladerdeeg en smeert deze in met wat honing. Indien je thuis geen vierkanten uitsteker hebt, kan je nog altijd inventief te werk gaan en de vormpjes uitsnijden met behulp van een  vierkant opbergdoosje of voor gevorderden gewoon uit de losse pols.

Zorg ervoor dat je de brie en de appel in fijne stukjes gesneden hebt en leg deze door elkaar in het midden op het vierkantje. Dan plooi je alle puntjes naar binnen waardoor je een pakketje krijgt.

Smeer de pakketjes in met het geklutst ei en leg deze in de oven voor +/- 12/13 minuten op 180 °

Wanneer je ze uit de oven haalt, maak je nog snel een knoopje met de bieslook stengels en ze zijn klaar om te serveren!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *