Bloemkool Couscous met balletjes in tomatensaus

Deze week stond er bloemkool Couscous op de menu. Ik had enkel de rauwe variant al eens gegeten maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo’n fan van. 
Dan maar eens de gewokte versie proberen en die stelde niet teleur. Persoonlijk vind ik het een perfecte vervanger van rijst. Wil je dus zoveel mogelijk koolhydraten vermijden, probeer het zelf dan zeker eens uit! Ik maakte er deze keer balletjes in tomatensaus bij omdat ik er stiekem gek op ben, maar je kan hier alle richtingen mee uit.

 

Wat heb je nodig?  (2-3 personen)

  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 bloemkool
  • 1 fijngeperst teentje look
  • 500 gr. gehakt. ( ik gebruikte kippengehakt)
  • 1 bokaal passata
  • peper/zout
  • basilicum kruiden
  • nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

 

Kruid het gehakt met peper en zout en draai er mooie ronde balletjes van. Leg ze in een pan met wat olijfolie en bak ze mooi goudbruin. Voeg nadien de passata toe en kruid af met peper, zout en basilicum kruiden.

De bloemkool mix je fijn in je keukenmixer ( Zorg ervoor dat je een korrelige textuur krijgt, je mag de bloemkool niet tot mousse mixen). Zet een wokpan op het vuur met een beetje olijfolie en voeg hier de fijngesneden bosuitjes aan toe samen met de look. Na enkele minuten voeg je de bloemkool couscous toe. Wok het geheel een goede 10 minuten en kruid af met peper, zout en wat nootmuskaat.

Dresseer in een diep bord en leg de balletjes in het midden. Smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *