Bloemkool-Paprika Soep met Mascarpone

10 jaar geleden wanneer ik voor het ” eerst” echt begon te koken, toen nog bij mijn ouders thuis, maakte ik deze soep. Mijn ouders hadden de volledige collectie kookboeken van de winkelketen ‘ Colruyt’ dus ik zocht mijn inspiratie destijds hierin.  Het handige aan deze boeken is dat je weet dat je bij elk recept alle ingrediënten in 1 en dezelfde winkel kan terugvinden. Aangezien ik wel eens naar 3 verschillende winkels moet rijden voor een bepaald gerecht, is dit echt wel een luxe.

Ik vond die soep zo lekker dat ik ze na al die jaren nog geregeld maak! 

Wat heb je nodig?

  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 ajuin
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 kleine bloemkool ( of 500 gr. diepvriesroosjes )
  • 300 gr. paprika in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels mascarpone
  • peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

Snij de ajuin in grove stukken en doe deze in de soep pot met wat olijfolie. Laat enkele minuten aanstoven en voeg dan de bloemkoolroosjes toe. Schil de aardappelen ondertussen en snij deze in blokjes. Voeg dan de paprika stukken toe, samen met de aardappelen en overgiet met de bouillon. Laat het geheel 20 minuten doorkoken en mix dan alles tot een mooi geheel. Kruid af met peper en zout en voeg als laatste de mascarpone toe. ( Tip : Als je van plan bent de soep enkele dagen te bewaren kan je best de mascarpone niet direct toe voegen, je soep zal dan sneller zuur worden. Je kan ook gewoon room toevoegen bij het serveren)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *