Zalm met feta en olijven in de oven

Ja, ik heb weer een gerechtje met vis gemaakt. Ik kan er niet aan doen maar het laatste jaar ben ik eigenlijk helemaal zot van vis!
Hoe meer hoe beter.  Ik vond mijn inspiratie voor dit ovenschoteltje in de recepten van Pascale Naessens. Zij maakte, als hoofdgerecht wel te verstaan, een schotel met feta en olijfjes in de oven. Een stukje vis kon in mijn ogen hier niet ontbreken!

 

Wat heb je nodig?  ( voor een schotel voor 2 personen)

  • 2 stukken zalm
  • +/- 15 zwarte olijven zonder pit
  • 3 tomaten
  • 100 gr. feta kaas

 

Hoe ga je te werk?

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en leg de stukken zalm erin. Kruid ze goed af met peper en zout.
Snij de tomaten in schijfjes en leg deze naast de zalm in de schotel. De olijfjes snij je in 4 stukjes en leg je over de tomaatjes heen. Verbrokkel de feta over de volledige schotel . Kruid het geheel nog wat af met een snuifje zout en goed wat peper en schuif deze in de oven voor 20 minuutjes op 160 °

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *