Mini Croissants met zalm en kruidenkaas

Een tijdje geleden had ik met collega’s een Tupperware avondje waar ik een aantal leuke dingen gekocht heb. Ik geef toe, het zijn eigenlijk ‘luxe producten’.
Hiermee bedoel ik dat je die dingen eigenlijk niet nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen, maar het maakt het natuurlijk veel makkelijker! 🙂
Het materiaal hieronder is eigenlijk heel handig om je bladerdeeg in gelijkmatige driehoekjes te verdelen die je dan kan oprollen tot mini croissants.
Tupperware heeft namelijk een ronde vorm die al ingedeeld is in 16 kleine driehoekjes. Je legt gewoon je bladerdeeg hierop, rolt er enkele keren over met een fles, en je driehoekjes zijn mooi gemaakt!
Maar niet getreurd, dit kan je zeker ook zonder deze vorm!

Ingrediënten

  • Philadelphia kruiden kaas met look & fijne kruiden
  • Italiaanse kruiden
  • 1 vel bladerdeeg
  • +/- 150 gr gerookte zalm
  • 1 geklutst eitje

Instructies 

  • Neem je rol bladerdeeg, leg deze op een vel bakpapier en begin deze aan te snijden zoals je een taart zou snijden. ( Probeer er 16 kleine driehoekjes uit te snijden).
  • Smeer op elk driehoekje wat kruidenkaas en leger dan een stukje zalm op
  • Rol ze allemaal op tot mini croissants en bestrijk ze met het ei. ( Je begint met de brede kant naar beneden te rollen)
  • Als laatste strooi je er Italiaanse kruiden over en bak je ze in de oven 12 minuten op 180°

Write A Comment

Rating recept