Mini Croissants met zalm en kruidenkaas

Een tijdje geleden had ik met collega’s een Tupperware avondje waar ik een aantal leuke dingen gekocht heb. Ik geef toe, het zijn eigenlijk ‘luxe producten’.

Hiermee bedoel ik dat je die dingen eigenlijk niet nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen, maar het maakt het natuurlijk veel makkelijker! 🙂

Het materiaal hieronder is eigenlijk heel handig om je bladerdeeg in gelijkmatige driehoekjes te verdelen die je dan kan oprollen tot mini croissants.
Super leuke, makkelijke en vooral leuke aperitiefhapjes!

Wat heb je nodig?

  • Philadelphia kruidenkaas met look en fijne kruiden
  • Italiaanse kruiden
  • 1 vel bladerdeeg ( rond)
  • +/- 150 gr. gerookte zalm
  • 1 geklutst eitje

 

Hoe ga je te werk?

Neem je rol bladerdeeg, leg deze op een vel bakpapier en begin deze aan te snijden zoals je een taart zou snijden. ( Probeer er 16 kleine driehoekjes uit te snijden).
Smeer op elk driehoekje wat kruidenkaas en leg er dan een stukje zalm op. Rol ze allemaal op tot mini croissants en bestrijk ze met het ei. Als laatste strooi je er Italiaanse kruiden over en bak je ze in de oven 12 minuten op 180°

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *