Zalmtaartje

Een lekker stukje zalm smaakt altijd vind ik. Of het nu gegrild, gestoomd of gebakken wordt, ik ben fan! Meestal als ik zalm maak, maak ik een papillotje in de oven met wat wortels en prei, zalig toch! Maar je kan er eigenlijk zoveel kanten mee uit. Deze keer was het een heerlijk romig zalmtaartje in de oven.

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 2 tot 3 grote zalmfilets
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 potje Boursin Cousine (light) met knoflook/kruiden.
  • 2 rechthoekige rollen bladerdeeg ( De mijn kwamen van de Albert Hein)
  • 1 geklutst eitje
  • 1 komkommer
  • 2 bussels Bos/lente uitjes
  • 2 teentjes look

 

Hoe ga je te werk?

Zet een hoge pot met een beetje olijfolie op een hoog vuur en slink de spinazie erin. Zodra de spinazie helemaal geslonken is zet je de pot van het vuur en leg je de spinazie in een vergiet. Zorg ervoor dat je het vocht er zoveel mogelijk uitduwt. 

Snijd de bosuitjes/lente uitjes fijn en leg deze samen met een uitgeperst teentje look in een pan met wat olijfolie op een matig vuurtje. Dan voeg je de zalmfilets toe en bak je ze in een dikke 5 min. gaar. Alvorens je de zalm in de pan legt , zorg ervoor dat je deze goed afkruid met peper en zout. Zodra de filets uit elkaar beginnen te vallen doe je de spinazie & de Boursin Cousine erbij. Roer even goed zodat je een romig mengsel krijgt. Proef nog even en kruid naar smaak verder af. 

Dan leg je de rollen bladerdeeg klaar.

Beleg 1 rol met het romig zalmmengsel en druk nadien de bovenkantjes er goed op. Zorg dat er geen openingen meer te vinden zijn. Als laatste snijd je nog enkele kleine sneetjes in de bovenkant. Smeer het zalmtaartje in met het geklutst eitje en bak het gedurende 15 min op 180°.

Ik heb nog wat komkommer in fijne sneetjes gesneden om de borden te dresseren!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *