Scampi Diabolique

Scampi’s for the win! Met scampi’s kan je mij altijd plezieren net zoals met de meeste soorten vis. Deze keer koos ik ervoor om ze te serveren in een goed pittig sausje! 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

 • 1 eetlepel curry kruiden
 • een halve lepel paprika kruiden pikant. ( Indien je niet graag pikant eet kan je gewoon zachte paprika kruiden gebruiken)
 • 200 ml. light room
 • Peper & zout
 • 100 ml witte, droge wijn
 • 1 teentje look
 • een handje fijngesneden bieslook
 • 1,5 bussel fijngesneden bosuitjes
 • zoveel scampi’s als je zelf wil ( ik heb er +/- 8 per persoon genomen)
 • 250 gr. pasta naar keuze
 • 3 tomaten
 • 13 cl. ketchup

 

Hoe ga je te werk?

Verhit een pan op een matig vuurtje met wat olijfolie en doe hier het uitgeperste teentje look in. Voeg de curry + paprika kruiden toe en roer alles goed onder elkaar. Voeg nadien de witte wijn en de ketchup toe & laat even koken. Als laatste voeg je de  room en de fijngesneden bosuitjes toe en laat je de saus op een matig vuurtje staan zodat deze wat kan indikken. 

Ondertussen snijd je de tomaatjes in 4 stukken en hol je ze volledig uit zodat je enkel het stevige tomatenvlees overhoud. Dit snijd je in heel fijne stukjes en houd je samen met de gehakte bieslook even apart. Dit mengsel doe je pas onder de roomsaus wanneer je ze gaat serveren.

Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een pan met wat olijfolie om de scampi’s klaar te maken. Zorg ervoor dat je pan goed warm is voor je ze erin doet. Aan elke kant 1 minuutje bakken & klaar is kees! De kunst is om ze ‘kort maar krachtig’ te bakken. In een goed hete pan 30 -60 sec aan elke kant. Voorkom dat je taaie scampi’s krijgt !  Kruid ze goed af met peper & zout.

Neem de bordjes zodat je kan beginnen dresseren. Eerst schep je op elk bord wat pasta. Daar komt de roomsaus over met de stukjes tomaat en bieslook. Dan leg je de scampi’s erover heen en werk je af met wat verse bieslook.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *