Buffelmozzarella met Coeur de Boeuf

Als je een mozzarella fan bent, moet je gewoon eens Buffel Mozzarella geproefd hebben! Ik probeerde het voor de eerste keer tijdens een etentje met het werk in BISTRO MIRO in Borgerhout ( Toprestaurant trouwens!).

Héérlijk! Zo lekker dat ik het enkele dagen nadien zelf in huis haalde! Het heeft een veel diepere smaak dan de gewone mozzarella die vaak zo goed als geen smaak heeft. Het is ook nog eens het ideale gerechtje tijdens warme zomerdagen. Amper werk in de keuken en lekker licht.

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 2x Coeur De Boeuf
  • een handje vol pijnboompitjes
  • 4 kleine bolletjes buffel mozzarella. ( Als je het als voorgerecht gebruikt volstaat het om 2 bolletjes te gebruiken) Mijne kwamen uit de Colruyt.
  • Rucola sla
  • Basilicum olijfolie
  • Peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

Snij de Coeur De Boeuf en de mozzarella bolletjes in fijne sneetjes. Bak de pijnboompitjes even aan in een pannetje zonder olijfolie.

Neem de borden en dresseer deze met de salade. Schik dan de Coeur De  Boeuf en de mozzarella mooi één voor één achter elkaar.

Bestrooi met de pijnboompitjes en giet kleine scheutjes olijfolie over het bord. Kruid nog af met peper en zout en smakelijk eten!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *