American Pancakes for breakfast

Als er  iets is waar mijn vriend vaak voor zaagt, zijn het wel American Pancakes. In de films krijgen ze vaak een groot bord voorgeschoteld met een stapel dikke pannenkoekjes en met liefst veel Maple Syrup. Ik denk stiekem dat dit ook de enige reden is waarom hij zo graag eens naar Amerika wil gaan : Eten, veel eten..

Het fruit was voor hem wel overbodig, maar ik kon het niet laten om er toch een kleine gezonde toets aan te geven. Hij at zijn bord uiteindelijk leeg, maar de stukjes fruit bleven over.. Typisch mannen zeker? 🙂

 

Wat heb je nodig? ( voor een goede stapel pannenkoeken)

  • 200 gr. bloem
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • een goede lepel vanille extract
  • 1 ei
  • 3 dl melk
  • 50 gr. boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Maple Syrup + Bloemsuiker en stukjes fruit voor de afwerking

 

Hoe ga je te werk?

Mix de bloem samen met het bakpoeder en de vanillesuiker in een mengkom met behulp van een garde.
Smelt ondertussen de boter op een zacht vuurtje.   Giet de melk samen met het ei in de blender ( keukenmachine) en voeg de gesmolten boter toe.

Voeg nadien alle droge ingrediënten en het vanille extract toe en laat goed mixen. Zorg dat er geen klonters meer in het beslag zitten.

Zet je pan op het vuur en smelt er een beetje boter in. Ik smeerde de boter met behulp van een borsteltje uit zodat heel de pan ingevet was.  Neem een diepe soeplepel en maak kleine ( maar dikke) pannenkoekjes in je pan. Zorg dat ze mooi goudbruin gebakken zijn aan beide kanten.

Dresseer zo op het bord en werk af met stukjes fruit naar keuze, bloemsuiker en Maple Syrup!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *