Snickers-Taart ~voor ultieme Snickers-fans~

Ben jij ook zo gek op snickers? Dan zou ik zeker niet twijfelen en snel de ingrediënten in huis halen om deze overhéérlijke taart te maken!

Het beste van al is dat de taart niet eens in de oven hoeft. Woop woop! ( = mijn persoonlijk enthousiasme kreetje)

 

Wat heb je nodig?

  • 400 gr. koekjes voor de bodem. ( Ik gebruikte petit beurre koekjes en Maria koekjes door elkaar)
  • 170 gr.  gesmolten roomboter
  • 300 gr. chocolade. ( Naar eigen smaak melkchocolade of pure chocolade)
  • 200 gr. gezouten/geroosterde pindanootjes
  • 150 ml. slagroom
  • Een blikje Nestlé Caramel ( gecondenseerde melk met suiker)
  • 5 Snickers in grove stukken gesneden.

 

 

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de koekjes en voeg de gesmolten boter hieronder. Afhankelijk van de koekjes die je gebruikt zal het mengsel sneller binden. De bedoeling is dat, als je de verkuimelde koekjes over de taartbodem verspreid en aandrukt met een lepel, het een vast geheel wordt. Als je merkt dat het geheel nog teveel kruimelt, voeg je een beetje boter toe.

Neem een taartvorm met een losse bodem en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Druk het koekjesmengsel heel goed aan, ook aan de zijkanten. Zet de vorm even in de ijskast.

Meng de karamel met de pindanootjes en smeer dit uit over de koekjesbodem. Zet de vorm nadien terug in de ijskast.

Zet een pannetje op een laag vuurtje en smelt de chocolade hierin samen met de slagroom. Giet de chocolade uit over de pindalaag en verdeel goed over de hele vorm. Strooi de grove stukjes snickers uit over de chocolade en zet de vorm enkele uren in de ijskast alvorens je eraan begint!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *