Croque met zalm en kruidenkaas

Er zijn weer enkele warme dagen gepasseerd maar daar klagen we uiteraard niet over. Het enige moeilijke is wel elke keer : Wat eet je nu met zo’n dagen? Te lang in de keuken achter je kookpotten staan is niet ideaal met hoge temperaturen. Deze croque met een lekker spiegeleitje is dus ideaal! Je staat niet te lang in de keuken en het is bovendien zalig lekker!!

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

Voor de croques :

 • 4 sneden bruin brood ( ik gebruikte toastbroad)
 • 2 grote sneden zalm
 • Philadelphia kaas met kruiden en look
 • Italiaanse kruiden

Voor het Spiegeleitje :

 • 2 eieren
 • peper/zout

Voor de salade :

 • Gemengde sla
 • 1 halve oranje paprika, 1 halve gele paprika
 • geraspte wortelen ( ik gebruikte mijn leuke wortelslijper )
 • Sla olie
 • 2 radijsjes in schijfjes gesneden

 

Hoe ga je te werk?

Smeer 2 sneetjes brood in met de philadelphia kruidenkaas en leg hierover de zalm. Leg de andere sneetjes over het brood en leg ze in het croque monsieur machine of gewoon in de pan. Strooi wat Italiaanse kruiden over de boterhammen alvorens je ze bakt. 

Ondertussen bak je de spiegeleitjes en kruid je ze goed af met peper en zout.

Snij de paprika’s in dunne schijfjes en meng deze met de rest van de sla-ingrediënten. Dresseer over 2 borden. Neem de croques uit het machine ( of uit de pan) en snij deze in 2 driehoekjes. Leg deze bovenop de salade en werk af met het spiegeleitje. Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *