Gevulde Courgettes met Kip

Gevulde courgettes, ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Ik probeerde al verschillende recepten uit, zoals bv. met tonijn, gehakt en quinoa,.. maar dit receptje is toch 1 van mijn favorietjes geworden. Simpel, snel klaar en echt lekker! 

Wat heb je nodig? ( voor 4 gevulde courgettes)

  • 4 ronde courgettes
  • 500 gr. kippenblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes van 800 gr.
  • 2 kleine bollen mozzarella
  • 2 zakjes rijst naar keuze
  • een handvol gedroogde tijm. ( of naar smaak. Ik gebruikte ietsje meer 🙂 )
  • Peper, zout
  • 3 teentjes look

 

Hoe ga je te werk?

Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en fruit hierin de fijngeperste teentjes look. Voeg de kippenblokjes toe en bak deze goudbruin. Zorg dat de blokjes heel fijn gesneden zijn.
Voeg er nadien de tomatenblokjes aan toe samen met de tijm, peper en zout. Proef en kruid verder af naar smaak.

Snij het hoedje van de courgettes en hol ze uit met behulp van een lepel. Vul ze met het kippenmengsel , leg op elke courgette en sneetje mozzarella en zet ze in de oven op 200 ° voor 15 minuten. Intussen kook je de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Serveer de courgettes met rijst en de overschot van het kippen-tomatenmengsel. Je kan de overige mozzarella mee serveren! 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *