een taart voor échte Chocolate-addicts!

op 6 juni werd mijn ‘ klein’ zusje 23 en dat moest uiteraard gevierd worden! Omdat ze echt verzot is op chocolade moest ik dus niet lang zoeken naar een uitdaging. Véél chocolade was de boodschap en dat was ook het resultaat van mijn baknamiddagje! 

Wat heb je nodig?

Voor de taart : 

  • 225 gr. pure chocolade 
  • 125 gr. roomboter 
  • 175 gr rietsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gr amandelmeel
  • 6 eieren

Voor het glazuur

  • 100 gr. pure chocolade
  • 30 gr. roomboter
  • 50 gr. poedersuiker
  • 4 eetlepels slagroom
  • 8-10 Melow-cakes
  • een handvol verkruimelde oreo’s

 

Hoe ga je te werk?

Zet een pannetje op een laag vuur en smelt de chocolade en de boter. Schep de gesmolten chocolade in een mengkom en voeg hier de suiker, het vanille-extract en het amandelmeel door. Meng goed moet een spatel. Nadien voeg je  6 eierdooiers toe.

In een apart kommetje klop je de eiwitten stijf met een mixer. Spatel ze voorzichtig door het beslag. 

Ik nam een bakvorm met een losse bodem en bedekte de bodem met bakpapier. Ik spoot de randen van de bakvorm in met bakspray en goot het mengsel in de vorm.

Zet dan de cake 30 minuten in de oven op 180°. Als je hem eruit wil halen, controleer zeker eerst met een satéprikker of hij klaar is!
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm alvorens je hem eruit haalt.

Als de cake volledig afgekoeld is, is het tijd om aan de glazuur te beginnen! Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Voeg dan de poedersuiker en de slagroom toe en laat goed afkoelen.

Zet de taart op een rooster en giet het chocolademengsel hierover. Met een spatel verdeel je de chocolade goed over de hele taart. Begin dan met decoreren! Schik de melow-cakes langs de zijkanten over de taart en in het midden strooi je de verkruimelde oreo’s. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *