Puppy Update – 3 maand later.

Ondertussen hebben we kleine Nacho al 3 maanden in huis. De algemene conclusie na deze periode? ‘ Kunnen we dieje kleine nog terugsturen onder garantie?

Nee, zo erg is het uiteraard niet.  Alé, dat denk ik toch niet elke moment van de dag 🙂  

Zoals ik in een eerder blogbericht al vertelde, was ik ervan overtuigd dat ik de moeilijke ‘puppyfase’ met onze eerste hond, Diesel, al grotendeels vergeten was. Niets was minder waar.

De eerste weken is het nog een klein schattig wolkje dat door je woonkamer rondhuppelt zonder zorgen. Het doet zijn behoefte overal in huis en het vraagt bijna al je aandacht ( élke seconde van de dag!). “Maar kijk toch eens hoe schattig hij is..  ”  Je kan het dus allemaal wel wat relativeren!

Je krijgt bezoek over de vloer ( ja, een puppy is bijna even populair als een pasgeboren kindje) en die vinden het op die moment ook nog normaal en acceptabel dat de puppy nog in huis plast en al eens blaft ( wat je blaffen kan noemen natuurlijk die eerste weken, eerder een raar gromgeluidje)

Ondertussen zijn we 3 maand verder en is mijn tolerantie niveau niet meer zo hoog als in het begin. Nacho is nog stééds heel schattig, gelukkig!, maar heeft toch een eigen karaktertje.  Buiten plassen? ‘ Waarom buiten als het even goed lekker binnen kan’.  Ook blaft hij bij het minste geluid dat hij buiten hoort. ” Lap, weer nen blaffer in huis”

( Na een wandeling in de tuin..)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrienden/familie die langskomen vinden het steeds minder ‘ normaal’ dat de pup nog zo’n gedrag vertoont en laten dit dan ook merken.

Iets waar ik dan ook niet goed tegen kan is dat mensen opvoedingstips beginnen geven, net zoals bij vele kersverse mama’s. Het ergste is als die mensen dan zelf ook nooit huisdieren gehad hebben.  Vele mensen onderschatten echt wat het is om een puppy op te voeden.

JA, ik ga elke morgen om 4u45 met mijn hondjes een wandeling maken omdat ze vaak tegen die tijd al klaarwakker zijn.  ( Ongeacht de weersomstandigheden!)
JA, ik moet de laatste maanden enkele keren s’nachts opstaan om mijn pup een plasje te laten doen
JA, ik moet elke dag mijn huis volledig kuisen door de vuiligheid die de hondjes mee binnen brengen.
JA, ik kan niet meer zomaar op weekend of op reis vertrekken zonder een hondensit te regelen

Er komen niet voor niets veel honden jaarlijks terug in asielen door baasjes die geen tijd/energie in een pup willen steken. 

Al die moeite is het uiteraard dubbel en dik waard, de vriendschap die je van je hondjes krijgt is werkelijk onmeetbaar. We geven het dus NIET op en proberen ons klein mormel zo goed mogelijk op te voeden. Tips zijn uiteraard welkom. Maar liever niet.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *