Quinoa ei-muffins

Toen we vorige week ons ‘4 jaar samen’ vierde ( jawél je hoort het goed, al 4 jaar!), kreeg ik van mijn vriend o.a een boek met 100 quinoa gerechten.  Een subtiele hint? Wél, ik haal de laatste weken vaker quinoa in huis, dus ik was eigenlijk heel blij dat hij eens een cadeau met betekenis gekocht had. En die subtiele hint kon er natuurlijk nog altijd in verscholen zitten uiteraard 😉  Het enige wat hij zei was ‘ Speciaal voor u, maar ik eet wel niet mee als je daaruit kookt’.

Diezelfde week bakte ik deze heerlijke ei-muffins en ja hoor, meneer kon er zelf niet afblijven 😉

 

Wat heb je nodig? ( voor 12 ei-muffins)

  • 6 eieren, losgeklopt met een beetje magere melk.  ( afgekruid met peper/zout)
  • 150 gr. feta kaas, verbrokkeld
  • 2 zakjes van 75 gr. gekookte quinoa
  • 12 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 2 handjes spinazie of ik gebruikte deze keer basilicumblaadjes.

 

Hoe ga je te werk?

Neem een mengkom en doe hierin de gekookte quinoa, de feta, de tomaatjes en de fijngesneden spinazie of basilicum blaadjes. Meng alles goed onder elkaar.
Spuit je bakvorm in met wat bakspray en vul alle cupcakevormpjes voor de helft met het quinoa mengsel.  Overgiet het daarna met de losgeklopte eieren. Lét op dat je de vormpjes niet volledig vult tot de rand!

Zet de vorm voor 20 minuutjes in de oven op 180°. 

Je kan ze perfect nog enkele dagen nadien meenemen als lunch!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *