Black Smoke+ Rooftop bar

Vorige week gingen we met een bevriend koppel naar Brouwerij de Koninck en we hadden aansluitend gereserveerd bij ‘ Black Smoke’, een BBQ restaurant dat zich net naast de brouwerij bevind. Aanvankelijk wisten we niet dat deze 2 eigenlijk recht naast mekaar lagen, dus we hadden geluk dat we niet heel Antwerpen moesten doorkruisen 🙂

Inez & ik hadden al heel lang zin om naar Black Smoke te gaan. We hadden het er vaak over op het werk en bekeken ook al enkele keren de menukaart online. Het enige wat ons nog restte te doen was een datum prikken. ‘ Daar begint het probleem al’ . 2 Drukbezette koppels ( of gewoon vriendjes die sporten/werken in het weekend) bijeen, wat een combinatie.

Toen uiteindelijk ook de instagram foto’s begonnen te verschijnen van cocktails op de ‘Rooftop ‘ van het restaurant, maakten we er echt werk van om te gaan!

De rooftop is ondertussen echt wel een leuke hotspot geworden in Antwerpen. Je kan op het 6de verdiep (= het dak) genieten van lekkere cocktails.
Inez en ik gingen voor de ‘ Pornstar’ martini, een aanrader als je het mij vraagt. Maar het beste van al waren de bitterballen die we bestelde.  

Ik heb écht nog nooit zo’n lekkere zelfgemaakte bitterballen gegeten. Mijn gezelschap deelde mijn mening volledig. Alleen al voor die bitterballen zou ik terugkomen! ( & ook voor de super leuke servetten, maar ik heb er stiekem eentje meegenomen dus i’m good 🙂 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan was het etenstijd. Toen we arriveerden in het restaurant ( 3 verdiepen lager) waren we verrast hoe weinig volk er eigenlijk zat om 18u30. Oké het was op een zondag, maar een tafeltje bemachtigen op de Rooftop was toch niet eenvoudig.  We zaten dus gezellig met 4, rustig te genieten van een aperitiefje. De setting is heel leuk en je voelt je ook direct welkom door het vriendelijke personeel.  Wat we niet wisten is dat ,iedereen die gezellig nog van een drankje aan het genieten was op het dak, ook gereserveerd had in het restaurant. Een klein uurtje verder was er dus nog amper een lege tafel te zien wat voor wel wat drukte zorgde.

Wat was onze menu keuze?

Inez & ik gingen voor ‘ The Double Porker – Valentine sharing‘ en de jongens gingen all-in en namen  ‘ Black BBQ’s Bonanza‘. Dit is eigenlijk zowat alles van vlees dat ze hebben , als je echt niet kan kiezen en dus grote honger hebt 🙂

Als voorgerecht namen we de NACHO’s, en die zijn ook weer echt hemels! Een streling op je tong. 

Toen ze met het eten afkwamen voor de jongens, moesten we toch wel eens 2 keer kijken. Wat een gigantische schotel vlees kregen die voorgeschoteld! Pulled pork, ribbetjes, worst, kip,.. Het duurde niet lang of de jongens waren ( letterlijk) nat van het zweet.  De zweetdruppels liepen langs hun gezicht . Niet enkel de hoeveelheid vlees, maar ook de temperatuur binnen was hiervan de oorzaak.  Seriously, hoe warm was het hier eigenlijk?

Toen ik een beetje verder enkele zakenmannen in kostuum hun tafel zag verlaten, was ik toch even geamuseerd. Hun broek was namelijk kletsnat van het zweet en dat had iedereen overduidelijk gezien. Je komt het restaurant hier dus niet zomaar onopgemerkt buiten 😉

 

Conclusie van de avond? Leuke cocktails op een toplocatie, super lekker eten maar kleed je vooral niet te warm aan of vermijd witte rokjes/broeken 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *