Brownies met rode biet

Toen ik een van mijn vorige receptjes uitprobeerde, namelijk de fantastische’ roze mayonaise’ kocht ik een pakje voorgekookte rode bieten. Omdat ik er hier 4 van overhield en deze niet wilde verspillen, ging ik op zoek naar een receptje waar ik deze in kon verwerken. Sofie Dumont kon mij overhalen om heerlijke rode biet brownies te bakken. Het klinkt raar toch, groenten in desserten? Ik stond er ook niet voor te springen in de eerste plaats, maar je moet alles eens geprobeerd hebben voor je kan oordelen uiteraard. Toen ik ze zelf proefde verschoot ik er wel van hoe smeuïg ze waren.  

Toen ik ze meebracht naar het werk , en een mailtje rondstuurde dat ik bieten brownies mee had, kwam er amper volk proeven. Als ik het woord ‘ bieten’ had weggelaten en enkel vermeld had dat ik brownies mee had, had ik er waarschijnlijk te weinig meegebracht.. 🙂

Ik denk dat het vooral psychologisch is en ik kan ze het niet kwalijk nemen. Toen ik vorig weekend wortelpannenkoeken gebakken had wou mijn vriendje in eerste instantie dus ook gewoonweg niet proeven. Je moet weten dat hij anders elk weekend wel eens durft zagen voor verse pannenkoeken, maar wortelpannenkoeken? ‘ Wie denkt er nu aan om wortelen in pannenkoeken te verwerken’

Toen hij uiteindelijk toch de stap gezet had om 1tje te proeven vond hij ze best wel lekker! Hetzelfde verhaal als bij die enkele collega’s op het werk die het dan toch aandurfden om eens te proeven van de brownies. Alleen maar complimenten!

 

Wat heb je nodig?

  • 220 gr. pure chocolade
  • 150 g boter
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 g gekookte rode biet, gepureerd. ( Je kan in de plaats ook kiezen voor appelmoes)
  • een snuifje zout
  • 100 gr. bloem
  • 2 grote eetlepels Cacao

 

Hoe ga je te werk?

Smelt de chocolade met de boter op een heel zacht vuurtje. Klop in een kom de eieren samen met de vanillesuiker op tot een luchtig geheel.
Voeg de gepureerde rode biet toe samen met het snuifje zout en meng goed. Voeg nadien ook het afgekoelde chocolademengsel toe.
Doe er de bloem en de cacao bij. Ik nam een groot bakblik maar je kan het mengsel ook bakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Afhankelijk van de dikte van de brownies bak je ze 10 – 20 minuten op 180°

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *