M&M koekjes

Ik zag deze kleurrijke koekjes passeren op een foodblog & ik kon er niet aan weerstaan om ze zelf eens uit te testen.
( Het originele recept heb ik gevonden op : http://www.zoetrecepten.nl/recepten/chocolade-mms-koekjes/)

Als je je handen niet graag vuilmaakt tijdens het bakken zou ik je aanraden hier niet aan te beginnen, het is namelijk een “vettige” bedoening! Maar het resultaat mag er zeker zijn, het zijn zachte smeuïge browniekoekjes met zoveel mogelijk M&M’s erin.  Zeker een topper op elk kinderfeestje ?

 

Wat heb je nodig?

  • 150 gr. pure chocolade
  • 125 gr. zelfrijzende bloem
  • 25 gr. cacaopoeder
  • 50 gr. boter
  • 2 eieren
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 100 gr. donkerbruine cassonade suiker
  • Een zakje M&M’s.

 

Hoe ga je te werk?

In een kom meng je met een garde het zelfrijzend bakmeel samen met het cacaopoeder tot 1 geheel. Zet dit mengsel even opzij en plaats een pannetje op het vuur. Smelt de chocolade samen met de boter op een laag vuurtje ( of au bain-marie). Neem een nieuwe kom en meng hier de kristalsuiker, de cassonadesuiker en de eieren in. Doe dit met een garde, niet met een elektrische mixer. Voeg daarna het chocolademengsel toe en als laatste spatel je de bloem samen met het cacaopoeder erdoor.

Dek de kom af met wat folie en plaats deze voor een uurtje in de ijskast. Neem het deeg daarna uit de ijskast, nu is het tijd voor het vuile werk!. Rol zoveel balletjes als je kan uit het deeg. Terwijl je balletjes rolt uit het deeg, druk je steeds een paar M&M’s hierin. Ik haalde er zo’n 20 koekjes uit.

Omdat de balletjes goed hard moeten zijn voor ze de oven ingaan, plaats je ze best nog even in de ijskast. Wanneer ze goed gekoeld zijn bak je ze ongeveer 10 minuutjes op 180 °. Wanneer de koekjes net uit de oven komen en ze dus nog heel zacht zijn, druk je nog zoveel mogelijk M&M snoepjes in elk koekje. Smullen maar!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *