Meet Nacho !

Mensen die mij op Instagram of Facebook volgen hebben de laatste week verschillende foto’s zien passeren van onze nieuwe aanwinst, namelijk kleine ‘Nacho’
Een mini-malthesertje dat zijn weg hier ondertussen in huis al helemaal gevonden heeft!  

 

 

 

 

 

 

 

 

We kochten 3 jaar geleden ons 1ste hondje, ‘ Diesel‘ en vonden dat het tijd was voor een speelkameraadje.  We hebben lang getwijfeld of we het al dan niet zouden doen, aangezien we door een hel gegaan zijn met onze eerste pup. Maar ik denk dat we over de jaren de problemen een beetje zijn beginnen minimaliseren en dan is de beslissing toch eindelijk gevallen. Ik geef je hieronder een kleine opsomming wat ik nog herinner van die helse periode!

We woonden toen nog op een appartementje in Antwerpen zonder tuin. Een hondje zindelijk krijgen als je op het 3de verdiep woont van een appartementsgebouw is niet bepaald ideaal. Wanneer je denkt dat hij iets in huis gaat doen, in volle vaart naar beneden stormen , en nog voor je de voordeur bereikt hebt heeft hij zijn plasje in de gang gedaan. GREAT. Hij leerde dus eigenlijk dat hij zijn behoefte binnen moest doen i.p.v. buiten. Een wandeling van een uur had als resultaat dat van de moment we terug binnen kwamen, heel de gang ondergeplast werd. Straffen, belonen, apart zetten.. Niets hielp.

Een puppy’tje heeft ook enorme verlatingsangst in het begin dus overal waar ik naartoe ging, daar was hij. Ik had de gewoonte om de strijk te doen in onze toenmalige slaapkamer en ik zette het hondje dan even op ons bed waar ik hem goed in het oog kon houden. Bad idea! Hij plaste heel het bed onder. NOG MEER WAS/STRIJK als gevolg.

Wanneer we hem overdag of s’nachts in de bench wilden zetten voor een korte periode gaf hij steeds zoveel over van de stress dat we besloten hadden om hem vrij te laten rondlopen overdag. ‘ Daar kunnen alleen maar problemen van komen’ hoor ik je denken, en JA hoor.

Na een lange werkdag kwamen we beiden thuis en merkte we dat de slaapkamer deur openstond. Toen we gingen kijken stonden we genageld aan de grond van verbazing. Onze muurversiering lag op de grond, onze lakens waren volledig doordrenkt van plas en lagen half op het bed, half op de grond. Geld dat we voor de feestdagen gekregen hadden (400 EUR!!) lag stukgebeten over de grond verspreid. ‘ Hebben we nog garantie als we de puppy nu terugbrengen?!’

We zijn die dag een nieuwe donsovertrek kunnen gaan kopen maar het hondje besloten we dan toch maar te houden.. Uiteraard zie je dat beestje graag, maar zoals bij alle moeders met kleine kinderen, kunnen de frustraties wel eens hoog oplopen! 

We waren zelfs zo wanhopig dat we de hulp hadden ingeroepen van een hondenfluisteraar of een gedragspsycholoog voor honden. Een beetje een Hollandse Caesar Milan. Het probleem dat zich hier echter stelde is dat Diesel zich voorbeeldig gedroeg in haar omgeving. Het duurde letterlijk enkele seconden na haar vertrek, toen hij zijn ware aard weer bovenkwam. Na enkele sessies kregen we te horen dat we een voorbeeldhond hadden en misschien toch overdreven. You have got to be kidding me? 

Nu wonen we sinds een jaartje in Edegem, een vrij groot huis met een leuke tuin. Ideaal voor een hond om zich eens goed uit te leven! De beslissing voor een 2de hondje heeft hier niet al te lang op zich laten wachten. Ik had dan ook 2 opties gegeven aan mijn vriend : Puppy of (nu al)een kindje.  ( Hij heeft er zelfs niet over moeten nadenken)

We hebben Nacho nu al een dikke week en eigenlijk mogen we tot hiertoe nog niet klagen. Uiteraard is hij na 9 dagen nog niet zindelijk, maar hij doet al wel meer in de tuin of op zijn puppytrainertje dan in huis. HALLELUJA.   Meer updates volgen verzekerd nog! 

 


Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *