Chocomousse taartje

Ik heb eigenlijk stiekem wel veel chocolade fans in mijn vriendenkring die ik steeds kan weten te plezieren met zoetigheden. Dit taartje is er zeker 1 van! Het is niet zo moeilijk om te maken en je kan er gerust een paar dagen van eten. Krijg je al honger? Give it a try 😉

 

Wat heb je nodig?

Voor de taartbodem :

 • 100 gr. roomboter
 • 75 gr. suiker
 • 1 ei
 • 250 gr. bloem
 • 3 goede eetlepels Cacao Poeder
 • snuifje zout
 • theelepeltje vanille aroma.

 

Voor de Chocolademousse :

 • 500 ml slagroom ( +40 % vetgehalte)
 • 250 gr. pure chocolade
 • 70 gr. kristalsuiker
 • 2 eieren
 • Extra chocolade ( of rood fruit) voor de afwerking

 

Hoe ga je te werk?

Klop de boter in een mengkom samen met de suiker tot een romig geheel. Voeg nadien het ei samen met het vanille aroma toe en meng goed.
Voeg de bloem, het cacaopoeder en het zout toe en kneed met je handen tot een egaal deeg. Rol dit, met behulp van een deegroller, uit op je werkblad. ( Je hoeft je werkblad niet met bloem te bestuiven, het deeg plakt niet zo hard).

Bekleed een doorsnee bakvorm (24/26 cm) met bakpapier en druk het deeg goed aan in de bakvorm. Het overtollige deeg snij je mooi weg aan de randen.  Leg bovenop het deeg een stukje bakpapier met bakbonen en zet de vorm 20 minuutjes in de oven om 180°.

Dan kunnen we aan de chocomousse beginnen! Allereerst splits je de eieren en zet je de eiwitten en de eigelen in apartje kommetjes. Klop de eiwitten stijf en zet even apart.

Zet de chocolade in een  steelpannetje op een laag vuurtje en laat smelten. Klop ondertussen de eigelen luchtig. Voeg de gesmolten chocolade hieraan toe en blijf kloppen. Met een spatel voeg je de opgeklopte eiwitten toe aan het chocolademengsel.  Zorg dat alles goed door elkaar gemengd is en voeg dan de opgeklopte slagroom toe. Roer met een spatel alles mooi door elkaar en zet dan opzij tot de taartbodem volledig afgekoeld is.

Stort de mousse nadien in de vorm en zet een paar uur opzij in de ijskast.  Ik heb de taart nog afgewerkt met chocoladekrullen, maar je kan deze ook met rood fruit of cacaopoeder afwerken.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *