Smeuïge brownies

De perfecte brownie maken is niet gemakkelijk. Hij moet zacht en smeuïg vanbinnen zijn maar toch een krokant korstje hebben aan de buitenkant.  Ik heb al heel veel recepten uitgeprobeerd maar deze vond ik zo goed dat ik hem wel moest delen. Beginnen jullie ook al te watertanden bij het bekijken van de foto’s?

Aarzel dan niet en probeer ze zelf uit!

Wat heb je nodig?

  • 350 gr. pure chocolade
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr. lichtbruine bastardsuiker
  • 250 gr. roomboter
  • 50 gr. bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Hoe ga je te werk?

Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de roomboter hierin. Zodra de boter gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en smelt je hierin ook de chocolade. Roer af en toe door het mengsel met een spatel en laat het nadien even afkoelen.

In een aparte mengkom, meng je de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Klop het mengsel enkele minuten op zodat je een luchtig geheel krijgt. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij het ei-geheel. Als laatste voeg je de gesmolten chocolade doe. Roer alles door elkaar met een spatel en stort het geheel in een ingevette bakvorm.

Ik heb ook nog een velletje bakpapier in de schotel gelegd zodat je ze er makkelijk kan uitnemen.Ik gebruikte een grote rechthoekige bakvorm maar een rechthoekige ovenschaal gaat ook! Zet het geheel ongeveer 40 min in een voorverwarmde oven van 170 graden.  Prik regelmatig , na 35 min, met een saté stokje om de gaarheid van het mengsel te controleren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *