Vis Bruschetta

Wat kan ik in de zomer genieten van heerlijk gekruide bruschetta’s in het zonnetje. Hieronder vind je de winterse versie van het hapje.
Ik at het als hoofdgerecht met een beetje puree.

 

Wat heb je nodig? ( Voor 4 personen)

  • 4 kabeljauwfilets
  • 3 tomaten
  • 2-3 teentjes look ( Hoe meer look hoe beter! )
  • 3 lepels ( basilicum) olijfolie
  • een hand vol versnipperde peterselie
  • 2 koffielepels geraspte parmezaan
  • peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

schil de tomaten en verwijder het vruchtvlees. Snij ze dan in kleine blokjes en meng hier de teentjes look onder. 
Meng de olijfolie samen met de versnipperde peterselie onder de tomaten. Kruid goed af naar smaak met peper en zout. Ik ben zeker niet zuinig geweest met de kruiden aangezien ik vind dat er altijd wat smaak verloren gaat van het mengsel wanneer het in de oven heeft gestaan. Goed kruiden is dus zeker de boodschap !

Vet een ovenschaal in en leg hier de kabeljauwfilets in. Kruid deze afzonderlijk elk ook goed met peper en zout. Beleg ze met het tomatenmengsel en strooi er de parmezaan over. Zet ongeveer 15 minuutjes in de oven op 175!

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *