Frisse pasta salade met balsamico creme

Een tijdje geleden ging ik nog eens langs de HANOS waar ik mij tegoed gedaan heb aan (teveel) leuke dingetje waaronder verschillende balsamico cremes.  Doelgericht ging ik dus op zoek naar leuke gerechtjes waar ik deze cremes kon bij gebruiken. Deze frisse (zomer) salade was de moeite waard en zal ten huizen Horsten vaker geserveerd worden! 🙂

 

Wat heb je nodig?

  • 100/125 gr vlinderpasta ( voor 1 persoon)
  • een handvol zwarte olijfjes zonder pit
  • 1 paprika in kleine blokjes gesneden
  • een handvol pijnboompitten
  • 10 kleine kerstomaatjes in 4 gesneden.
  • Balsamico crème
  • Rucola salade
  • 40 gr. feta kaas.

 

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat even afkoelen. Neem een pannetje en bak de pijnboompitjes op een laag vuurtje zonder toegevoegde vetten. ( geen olijfolie of boter).  Neem het bord waar je de salade op wil serveren en start met wat rucola over heel het bord te schikken. Leg hierover de pastastrikjes samen met de paprika’s, de tomaatjes, de olijfjes en de pijnboompitten. Verbrokkel de feta over het volledige bord en werk af met wat balsamico crème. 

img_20161022_104910

img_20161022_105505

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *