Mini Asperges op Vlaamse Wijze

Vorige week had ik nog eens een Girlsnight met mijn ‘ kleine’ zusje. Ook al is er een leeftijdsverschil van 7 jaar tussen ons, toch zitten we elke keer op dezelfde golflengte.
Naast de nodige alcohol, zorg ik er steeds ook voor dat er genoeg hapjes aanwezig zijn! Niets gezelliger dan in de zetel met een glaasje wijn en enkele hapjes bij te praten.

In de GB zag ik onlangs deze mini witte asperges ( je vind deze zeker niet in elke winkel) en ik kon ze echt niet laten liggen!

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 8 mini asperges
  • 2 eieren
  • handvol peterselie fijn gemixt
  • nootmuskaat, peper en zout.

 

Hoe ga je te werk?

Je hebt hard gekookte eieren nodig. Kook ze daarom 7 -10 min en zet de pot nadien onder stromend koud water. pel de eitjes en plet ze met een vork op een bord of in een kommetje.
Zorg ervoor dat je geen te grove stokken eiwit meer hebt. Doe hier de peterselie samen met de bovenvermelde kruiden onder. Meng alles goed door elkaar.

Schil de asperges nauwkeurig. Dit wil zeggen dat je met een aardappelschillertje of een scherp mes heel fijne sliertjes van de asperges gaat snijden. Je mes moet erover glijden, zorg dat je niet teveel kracht zet of je schilt teveel van je asperge. Snij, indien nodig, het ‘ houtachtige poepje’ van de asperges. Leg ze in een pot met wat gezouten water en breng aan de kook. Zodra het water kookt haal je de pot van het vuur. Je laat ze nog een 5-tal minuutjes in het water liggen. Als je grotere asperges klaarmaakt moet je rekenen op 5-10 min.

Leg de asperges op de bordjes en verdeel het eiermengsel over het uiteinde van de asperges.

 

dscn7270

dscn7260

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *