Gevulde paprika’s

 

Je moet soms inventief blijven als je elke dag keer op keer gezond wil eten. Eerst waren het gevulde courgettes, deze keer gevulde paprika’s. Wat zal het volgende keer worden?! 🙂

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 2 paprika’s ( je kan er natuurlijk ook altijd meer maken)
  • 1 zakje rijst
  • blikje mais
  • +/- 300 gr kippengehakt. ( Varkens/runds gehakt kan natuurlijk ook maar ik wou het zo gezond mogelijk houden)
  • olijfolie
  • ajuin

 

Hoe ga je te werk?

Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten door middel van een aardappelmesje. Leg de paprika’s in een ovenschaal op een stukje bakpapier.
Kook ondertussen de rijst zoals aanbevolen op de verpakking. Ik gebruik ook altijd pasta bouillon blokjes voor meer smaak.
Ondertussen versnipper je de ajuin en fruit je die op een zacht vuurtje. Doe het gehakt erbij en kruid goed af met peper en  zout.
Meng het gehakt, de rijst en de mais onder elkaar in een kom. Kruid nog eens af met peper en zout zodat de vulling voldoende smaak heeft.
Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze ongeveer 20 min in de oven op 180 °.

img_20160909_185214

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *