Brownie taartje met noten

Chocolade fans, lees dit receptje zeker want een ‘chocolate load’ gegarandeerd! 

Wat heb je nodig?

  • 220 gr. roomboter
  • 650 gr. pure chocolade ( Ja, je leest het goed 🙂 ! )
  • 150 gr. gemengde noten
  • 130 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 270 gr. suiker
  • 2 eieren
  • Springvorm  (doorsnede 24cm) met losse bodem.

Hoe ga je te werk?

Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter samen met 150 gr. chocolade. Laat het mengsel nadien even afkoelen.
In een mengkom klop je de eieren met de suiker op en voeg je nadien het chocolademengsel toe. Snij 250 gr. chocolade in fijne stukjes en hak 100 gr. noten grof. Voeg deze beiden toe aan het mengsel.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en spuit wat bakspray aan de binnenkant. Zet het mengsel 30/40 min in de oven op 180 gr.

Als de brownie taart klaar is laat je die volledig afkoelen. Smelt nadien 250 gr. chocolade en giet deze over de bovenkant van de taart. Hak de overige noten fijn en strooi deze over de taart.  

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *