Zalmburger vs komkommerdip

 

Na de kippenburger kon de zalmburger niet ontbreken! Ik had dit in het verleden al eens enkele keren gemaakt en verschillende sausjes bij geprobeerd maar vond nooit echt iets dat er bij paste. Tot ik deze komkommer dip probeerde! Heel simpel maar toch gaan de smaken heel goed samen.

 

Wat heb je nodig voor 4 kleine zalmburgers?

Voor de burgers :

 • +/- 300 gr verse zalmfilets
 • 5 bosuitjes/Lente uitjes
 • Verse bieslook
 • 1 goeie lepel mosterd.
 • 4 grote eetlepels paneermeel
 • Peper & zout
 • 4 volkoren pistolets of 4 hamburgerbroodjes
 • sla
 • 2 tomaten

 

Voor de komkommer dip :

 • 5 eetlepels griekse yoghurt
 • een halve komkommer 
 • peper & zout
 • teentje look

 

Hoe ga je te werk?

Snij de zalm in stukken en hak deze fijn in de keukenmachine. Voeg nadien de bieslook, de fijngesneden bosuitjes, de mosterd, en het paneermeel toe en meng dit tot 1 geheel. Ik heb alle ingrediënten kort samen gemend in de hakmachine, maar daarna even verder gekneed met mijn handen. Het is lekkerder als de uitjes niet volledig gehakt zijn. Maak 4 zalmburgertjes van dit mengsel en bak ze in een voor verhitte pan met wat olie. Ik gebruikte een grillpan voor een leuker effect.

De komkommer dip is heel simpel! Doe de griekse yoghurt in een kommetje en voeg de look toe. De komkommer snijd je in 4 ‘repen’. Snijd het waterige gedeelte eruit en maak dunne partjes. Deze meng je onder de yoghurt. Kruid af naar smaak met peper & zout.

Snijd je broodjes doormidden en beleg met wat sla en tomaat. Hierboven komt je zalmburger met wat komkommer dip!

 

IMG_20160725_210612

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *