TWIX taart

 

Zelf een eigen twix taart maken, how fun would that be?! Ik laat je hieronder zien hoe het moet!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem :

  • 120 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 190 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille extract.

 

Voor de vulling :

  • Een blikje gecondenseerde melk
  • 4 grote eetlepels donkerbruine cassonade suiker
  • 60 gr. boter
  • 200 gr. melkchocolade

 

Hoe ga je te werk?

Neem een mengkom en klop de boter en de suiker op tot je een romig mengsel krijgt. Voeg het vanille extract toe en klop alles daarna goed op samen met het bakmeel.  Verdeel vervolgens het deeg over de bodem van je bakvorm. Ik gebruik bakspray om de bodem in te vetten, maar boter werkt natuurlijk ook. Bak de bodem ongeveer 17 min op 180 °. Wanneer de bodem klaar is, zet je deze even aan de kant om af te koelen.

Tijd om ondertussen de karamel te maken! Zet een pan op het vuur en smelt de boter. Nadien voeg je de suiker en de gecondenseerde melk toe en klop je goed door met een garde. Zet het vuur wat hoger en blijf heel goed door kloppen want het mengsel kan snel aanbranden! ( Trust me, I’ve been there 🙂 ). Zodra je voelt dat de karamel dik genoeg is , haal je de pan van het vuur. Je moet zeker een 7 tal minuten kloppen met je garde voordat de karamel dik genoeg is. Schep de karamel bovenop de koekjes bodem en met behulp van een spatel zorg je ervoor dat de karamel egaal over de vorm verspreid wordt. Zet de bakvorm een uurtje in de ijskast zodat deze kan afkoelen. 

Wanneer de vorm afgekoeld is , smelt je de melkchocolade op een laag vuurtje en giet je deze tenslotte over de karamel. Zet de vorm weer gedurende een uurtje in de ijskast zodat de chocolade hard kan worden.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *