Pannenkoeken Bananentaart

Zoals eerder al gezegd heb ik een aantal kookboeken gekregen met kerstmis en ik was natuurlijk heel nieuwsgierig naar de leuke recepten.
Toen ik zaterdagavond een van de leuke boekjes ‘ Guilty Pleasures’ doornam, botste ik op dit recept : Bananen Pannenkoekentaart.
Mijn vriend zag de foto en het duurde maar een paar seconden voor hij zei ‘ Ik wil, ik wil..’

De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze toch altijd.. Ik begon er dus gelijk zondagmorgen aan!
Het is eigenlijk heel simpel maar not girlproof..Deze taart telt toch wel wat calorietjes! 🙂

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 250 gr. bloem
  • snufje zout
  • 500 Dl volle melk
  • 4 bananen
  • paar scheppen pindakaas of nutella
  • Maple Sirup

Hoe ga je te werk?

Eerst gaan we de pannenkoeken bakken! Verhit een pan met een klein klontje boter op het vuur. Doe in een keukenmachine de eieren, de bloem, het snufje zout en de melk. Laat dit goed mengen tot je een egaal mengsel hebt. Maak zoveel pannenkoeken als je kan met dit mengsel. ( ik haalde er 7 uit). Laat de pannenkoeken nadien even afkoelen en snij de bananen ondertussen in kleine stukjes.

Begin met een pannenkoek te beleggen me de stukjes banaan. Daarop leg je een pannenkoek die aan de onderzijde besmeerd is met Nutella of Pindakaas. Zo bouw je de taart op tot alle pannenkoeken + stukjes banaan op zijn. Bovenaan giet je wat Maple Sirup.

Als je ze niet direct op krijgt, kun je ze gerust even in de ijskast bewaren! 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *